نان خرمایی
دی 6, 1399
ارسال شده توسط کمیله عیدانی
48 بازدید

کنار ما بدرخشید با یک دستور ساده و آسان نان خرمایی سلامتی را برای خود و خانواده به ارمغان بیاورید
نان خرمایی
کنار ما بدرخشید با یک دستور ساده و آسان نان خرمایی سلامتی را برای خود و خانواده به ارمغان بیاورید
وعده غذایی
صبحانه, نان
نوع آشپزی
ایرانی, ترکی
کلمات راهنما
صبحانه مقوی, عصرانه, میان وعده, نان
زمان آماده سازی 1 hour 20 minutes
زمان پخت 30 minutes
کل زمان 1 hour 50 minutes
مناسب برای 6 نفر
نویسنده کمیله عیدانی
مواد لازم
- 500 گرم آرد نان فانتزی
- 70 گرم شکر
- 2 عدد تخم مرغ
- ⅓ پیمانه روغن مایع
- 1 پیمانه شیر ولرم شاید نیاز بیشتر داشته باشد اگر جنس آرد خوب باشد
- 10 گرم خمیر مایه فوری
- ½ قاشق چایخوری نمک
مواد میانی
- 200 گرم خرما رطب
- ⅓ پیمانه آب
- ¼ پیمانه پودر مغز گردو
- 1 قاشق چایخوری پودر هل
- ½ قاشق چایخوری پودر دارچین
رومال نان
- 1 عدد زرده تخم مرغ
- 1 قاشق چایخوری زعفران دم کرده
- 3 قاشق چایخوری کنجد برای تزیین
طرز تهیه
-
شیر را به دمای 40 درجه برسانید ( در حدی که دست را نسوزاند کافیست ) 2 قاشق شکر را بهش اضافه کرد و مایع خمیر را رویش بریزد تا به عمل بیایید
-
حالا تخم مرغ ها و روغن ، مابقی شکر را در ظرفی میریزیم و با هم زن دستی می زنیم تا از حالت لختگی بیرون بیایید
-
بعد از به عمل امدن مایع خمیر تخم مرغ و روغن را هم اضافه کنید .و مخلوط کنید ......کم کم ارد الک شده به همراه نمک را هم اضافه کنید
-
ابتدا مواد را با قاشق و سپس با دست ورز دهید. چسبندگی خمیر را بگیرید مراقب باشید که آرد زیادی مخلوط نکنید.
-
( خمیری که شکر دارد مقدار چسبدگی ان به مراتب بیشتر است ) پس دقت داشته باشید
-
مقداری روغن در کاسه ای که گنجایش سه برابر شدن حجم خمیر را داشته باشد بریزد( 2 قاشق کافی است ) و خمیر را داخل ان قرار دهید روی کاسه خمیر را با سلفون یا پارچه تمیزی بپوشانید و برای مدت یک ساعت در جای گرمی بگذارید تا ور بیاید و حجمش دو برابر شود. در این فاصله مواد میانی را آماده کنید. خرما آب و ادویه ها را در قابلمه ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید و همزمان هم بزنید تا خرماها له شوند اجازه دهید تا مواد سرد شود پودر مغز گردو را اخر سر اضافه کنید
-
بعد از استراحت خمیر سطح کار را ارد پاشی کنید و خمیر را با وردنه باز کنید با کاتر گرد خمیر را برش دهید و مواد میانی سرد شده را در ان قرار دهید ( گرد کردن و اندازه خمیر مورد نظر سلیقه ای است وزن مخصوصی ندارد)
-
گلوله هایی از خرما به اندازه گردو برداشته و با دست مرطوب کنید و در سینی بچینید بعد از اماده شدن خرما ها انها را وسط خمیر قرار دهید و با دست خمیر را بصورت بقچه در اورده قسمت جمع شده زیر کار قرار بگیرد و با فشار دست کمی انرا پهن کنید و روی سینی بچینید
-
. حالا با قیچی چند برش بزنید برشها نباید به مرکز خمیر برسد .کف سینی فر کاغذ روغنی بیاندازید نان که آماده شد به سینی منتقل کنید روی نانها را با پارچه تمیزی بپوشانید و ۲۰ دقیقه دیگر استراحت دهید.
-
خمیر را رومال بزنید و داخل فر از قبل گرم شده قرار دهید
-
فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد درجه روشن کنید. به مدت 20 الی 30 دقیقه زمان پخت بدهید ( مدت فرایند پخت بستگی به فر شما دارد )
یادداشت
اضافه کردن ارد بستگی به جنس آن دارد
به علت داشتن شکر این خمیر چسبندگی ش بیشتر است پس مراقب باشید ارد اضافه نکنید
می توانید شیر را حذف کنید و بجای ان از اب استفاده کنید مغز گردو را هم می توانید نریزید اختیاری است
برای حجیم شدن نان در داخل فر می توانید از یک کاسه آب استفاده کنید
دیدگاهتان را بنویسید