سالاد قالبی ژاپنی

سالاد،به عنوان پیش غذا، بعد از غذای اصلی به عنوان یک وعده مجزا، همراه با غذای اصلی مصرف می شود. اصل لغت سالاد، فرانسوی است که خود ریشه لاتینی دارد.
سالاد قالبی ژاپنی
مواد لازم
- 20 عدد گوجه فرنگی گیلاسی منیاتوری
- 200 گرم کلم بروکلی بخار پز شده
- 2 عدد هویج تازه بخارپز شده
- 1 پیمانه آب
- 3 قاشق سوپ خوری پودر ژلاتین
- 3 قطره اسانس لیمو یا رنده پوست لیمو ترش
- 1 عدد سینه مرغ آب پز شده
- 2 پیمانه برنج سفید ژاپنی برنج ژاپنی چسبندگی خوبی داردبرای این سالاد
- 4 قاشق سوپ خوری سس مایونز
- 6 قاشق سوپ خوری روغن زیتون بی بو
- 6 قاشق سوپ خوری سرکه سفید
- 1 قاشق چایخوری نمک
- ¼ قاشق چایخوری فلفل سیاه
- 1 ساقه مغز کرفس خرد کرده
- 1 عدد پیاز بنفش خرد کرده
طرز تهیه
-
پودر ژلاتين با آب مخلوط کرده و به روش بن ماري درست کنید
-
ژلاتین حرارت خودش را از دست داد اسانس اضافه كنيد
-
كف قالب را نيمي از ژلاتين حل شده را بريزيد و كمي صبر كنيد تا حالت چسبندگي بخودش بگيرد
-
حدود يك و نيم سانتيمتر از كف آن را با محلول ژلاتين پر كنيد و قالب را درون يخچال بگذاريد تا ژله كاملاً بسته شود. هويجهاي نيمپز و قالب زده، كلم بروكليهاي تكهتكه شده و گوجهفرنگيها را با ارتفاع مناسبي روي ژلة سفت شده بچينيد و روي آن را قاشق قاشق محلول ژلاتين بريزيد طوري كه فقط در برخي از قسمتهاي قالب، مواد از مايع بيرون بماند (اين براي آن است كه لاية بعدي روي اين لايه كاملاً چفت شود). قالب را مجدداً درون يخچال بگذاريد تا اين لايه نيز خودش را بگيرد. اگر ميخواهيد كلم بروكليها سبز خوشرنگ باشند لازم است آنها را تكهتكه كرده، درون آب جوش بريزيد و به مدت 4 تا 5 ثانيه صبر كرده و آبكش كنيد و روي آن آب سرد ريخته به سرعت خشك كنيد. گوشت مرغ را بپزيد و ريز خرد كنيد. برنج دانه گرد ژاپني را بشوييد. داخل آب سرد بريزيد. مقداري نمك اضافه كنيد. روي حرارت بگذاريد تا كاملاً مغز پخت شود. سپس آن را درون آبكش بريزيد و بگذاريد تا خنك شود. ساقههاي كرفس را به صورت خلالهاي نازك درآوريد و پياز را ريز خرد كنيد. گوشت مرغ، برنج پخته شده، كرفس، پياز، نمك و فلفل و سس مايونز را خوب با هم مخلوط كرده و كنار بگذاريد. سس را نيز جداگانه با مخلوط كردن سركة سفيد و روغن زيتون و مقداري نمك و فلفل آماده كنيد. اين سس را به مخلوط گوشت مرغ اضافه كرده هم بزنيد. باقيماندة محلول ژلاتين را به مخلوط گوشت مرغ اضافه كرده آن را به خورد مواد بدهيد. اين مخلوط را روي لاية اول صاف و فشرده كرده قالب را مجدداً درون يخچال بگذاريد. با يك ورقة فويل روي قالب را بپوشانيد. آن را 5 تا 6 ساعت درون يخچال بگذاريد تا سالاد كاملاً سفت شود. براي برگرداندن سالاد، قالب را 15 ثانيه درون آب جوش قرار دهيد سپس در ظرف مناسبي برگردانيد.
. دور سالاد را تزيين كرده و آن را سرو كنيد.
یادداشت
نکات کلیدی: برنجی اصلی برای این سالاد ، برنج دانه گرد ژپنی است که چسبندگی خاصی دارد در صورت اجبار جایگزین از برنج نمیدانه هم میتوان استفاده کرد ولی احتمال متلاشی شدن سالاد هست
سالاد چیست
درقرون وسطی، پس از اینکه در زمستان، مردم گوشت نمک زده و ترشی سبزیجات می خوردند، با آمدن فصل بهار محتاج سبزیجات تازه می شدند.
تاریخ می گوید به دلیل آن که فقرا نسبت به ثروتمندان، سالاد بیشتری مصرف می کردند سالم تر می ماندند؛ آن هم تنها به این دلیل که سبزیجات از گوشت و دیگر فراورده های حیوانی ارزانتر بود. در حقیقت سالادها، چه پخته و چه خام حاوی موادی هستند که برای سلامتی، ضروری می باشند، از جمله املاح، ویتامین ها و دیگر مواد مغذی. بنابراین مصرف بسیار آن توصیه می گردد.
دیدگاهتان را بنویسید